Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

19. april 2008

Striženje otroka

Če imamo strižnik las in nekaj veselja za oblikovanje pričeske, lahko otroka postrižemo kar sami.

POTREBUJEMO: strižnik las z različnimi nastavki, škarjice za striženje las, sponke, glavnik in pregrinjalo.
TEHNIKA (kratki lasje): Če hočemo otroku pustiti daljše lase kot so največji nastavki (nad 4 cm) je potrebno uporabiti škarjice in glavnik lahko pa tudi kombinacijo glavnik in strižnik las.

Navodila za striženje las:

Za enakomerno striženje pustite da strižnik počasi drsi skozi lase. Da dobite občutek pričnite striči z največjim nastavkom.
1.korak - tilnik - uporabite 3 mm ali 6 mm nastavek, začnite na sredini glave na dnu tilnika.
2.korak - zadnji del glave - uporabite 9 mm ali 12 mm nastavek po zadnjem delu glave.
3.korak - stranski del glave - uporabite 9 mm ali 12 mm nastavek - ostrizite stranski del in zalizce. Nato zamenjajte nastavek na 18 mm in nadaljujte striženje po vrhu glave.
4.korak - vrh glave - uporabljajte 18 - 40 mm nastavke - začnite zadaj na vrhu glave. Strizite proti smeri, v katero rastejo lasje. Če so lasje na vrhu glave daljši strizite brez nastavka in uporabljajte glavnik.
5.korak - popravki - uporabite strižnik brez nastavka, da popravite lase na tilniku in straneh vratu. Za striženje okrog ušes lahko uporabite nastavke za ušesa. Naredite še ravno črto zalizcev.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.