18. december 2008

Recept za otroške božične piškote

Sestavine za piškote:
  • 600 g bele moke
  • 200 g sladkorja
  • 120 g zmehčanega masla ali margarine
  • 3 jajca
  • 3 žlice mleka
  • 1 vrečka peceilnega praška
  • 1 vrečka vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli
  • naribana lupinica 1 limone
Vse sestavine damo v skledo in dobro pregnetemo, oblikujemo hlebček in ga postavimo v hladilnik za 1/2 ure.
Testo razvaljamo na malo pomokano desko ali mizo do debeline 2-3 milimetre. Z modelčki nato izrežemo piškote.
Pečenje: 10-20 minut (do zlato rumene barve) na 180°C.
Za rjave dele piškotov odvzamemo del testa in mu dodamo dve žlički čokoladnega namaza (Nutelle). Nato naredimo dolge svalke iz svetlega in temnega testa. Povaljamo svalke, da dobimo pisano preprogo iz katere izrežemo piškote. Ostanke temnega testa lahko porabimo tudi za okrasitev smrekic, snežakov, rožic in drugih figur za piškote.
Končni izdelek:

Ni komentarjev: