Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

03. december 2014

Miklavževi parklji, parkeljni, hudički - recept za pecivo

Pecivo, ki je priljubljeno v času pred Sv. Miklavžem lahko pripravite tudi sami.

Otroci bodo gotovo veseli.

Testo naredite po receptu za potico (glej recept spodaj) in ga pustite vzhajati (tako bodo parklji boljši kot iz običajnega pekovskega peciva).

Nato ga razvaljate na debelino prsta in oblikujete "parklje".
Testo razdelite na toliko delov kolikor parkljev želite narediti. Izrežite podolgovate kvadrate in s škarjami zarežite testo, kot je prikazano na sliki.

Z rokami oblikujte rožičke, nos, za oči in gumbe uporabite rozine ali kaj drugega kar imate pri roki. Iz rdečega papirja izrežite jezik in ga potisnite v testo.

Pustite da parklji nekoliko vzhajajo in jih pecite v pečici pri 180°C cca 30 min (če prehitro postanejo zapečeni jih pokrijte s peki papirjem).


RECEPT za parlje (kvašeno testo za potico):
SESTAVINE:
12 g kvasa
250 g mehke moke
50 g masla ali margarine
1,25 dl mleka
1 rumenjak
50 g sladkorja
žlica ruma
sol
PRIPRAVA:
Naredimo kvasec (iz mleka kvasa in žlice moke). Vzhajanega damo k presejani ogreti moki. Posebej raztopimo maščobo, ji dodamo mleko, sladkor, rumenjake, sol in rum. Dobro premešano ulijemo k moki in stepamo, da postane testo gladko.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.