12. september 2007

Nakupovanje otroških oblačil

Pri nakupu otroških oblačil je potrebno biti pozoren na:
- vrsto oblačil: Za novoroječka so primernejše mako majčke, bodiji, žabice in pajaci. Pri starejših otrocih pa tudi ostale vrste oblačil.
- zapiranje: Za novoroječka je primernejše da se oblačila zapenjajo spredaj in ob strani, da nam ni potrebno oblačil dajati čez glavo. Zapenjanje na hrbtu lahko moti vašega dojenčka. Oblačila se lahko zapenjajo s pritiskači, zadrgo, gumbi in vrvicami.
- konfekcijske številke: Običajen novorojenček prične nositi št. 56, ostale številke pa si sledijo v tej tabeli. Vedno (posebej takrat, ko kupujete oblačila drugih blagovnih znamk kot običajno) preverite velikost oblačila, saj le-te dejansko med proizvajalci lahko izrazito odstopajo.
- vzdrževanje: Pranje na višjih temperaturah od 60°C je prava redkost. Oznake za pranje najdete tukaj, poleg pranja je potrebno biti pozoren tudi na možnost sušenja v sušilnem stroju ter kakovost barve tekstila.
- material: Večina oblačil za otroke je narejena iz 100% bombaža. Za zimski čas so primernješa oblačila iz pliša (80% bombaž, 20% poliamid) saj so toplejša. V hladnih dneh je dobro tudi da so podložena. Sintetična vlakna (poliakril, poliamid, poliester, elastan) v pretežni sestavi niso najbolj primerna.
- moda in blagovna znamka
- cena
- ...

1 komentar:

Afrodita pravi ...

Ne pozabite na barvitost otroških oblačil, da ne bo izgledal kot odrasli.