Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

12. september 2007

Nakupovanje otroških oblačil

Pri nakupu otroških oblačil je potrebno biti pozoren na:
- vrsto oblačil: Za novoroječka so primernejše mako majčke, bodiji, žabice in pajaci. Pri starejših otrocih pa tudi ostale vrste oblačil.
- zapiranje: Za novoroječka je primernejše da se oblačila zapenjajo spredaj in ob strani, da nam ni potrebno oblačil dajati čez glavo. Zapenjanje na hrbtu lahko moti vašega dojenčka. Oblačila se lahko zapenjajo s pritiskači, zadrgo, gumbi in vrvicami.
- konfekcijske številke: Običajen novorojenček prične nositi št. 56, ostale številke pa si sledijo v tej tabeli. Vedno (posebej takrat, ko kupujete oblačila drugih blagovnih znamk kot običajno) preverite velikost oblačila, saj le-te dejansko med proizvajalci lahko izrazito odstopajo.
- vzdrževanje: Pranje na višjih temperaturah od 60°C je prava redkost. Oznake za pranje najdete tukaj, poleg pranja je potrebno biti pozoren tudi na možnost sušenja v sušilnem stroju ter kakovost barve tekstila.
- material: Večina oblačil za otroke je narejena iz 100% bombaža. Za zimski čas so primernješa oblačila iz pliša (80% bombaž, 20% poliamid) saj so toplejša. V hladnih dneh je dobro tudi da so podložena. Sintetična vlakna (poliakril, poliamid, poliester, elastan) v pretežni sestavi niso najbolj primerna.
- moda in blagovna znamka
- cena
- ...

1 komentar (vpiši svoj komentar):

Afrodita 27. november 2014 10:09  

Ne pozabite na barvitost otroških oblačil, da ne bo izgledal kot odrasli.

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.