Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

26. september 2007

Veternica

Otroci bodite pri delu previdni, še boljše je, da za pomoč prosite starše!1.) Potrebujemo:
- 2 plastenki (1l / 1,5l in 0,5l),
- trdo žico,
- majhne plastične kroglice ali drobne kamenčke,
- škarje,
- klešče,
- žebelj
- vžigalnik,
- vrvico.
2.) Odrežimo veliko plastenko cca 2 cm pod vratom.
3.) Spodnji del plastenke narežimo na trakove poljubne širine, ki jih zapognete pod kotom 45°, zgornji del plastenke pa potisnete v spodnji del plastenke.
4.) Z vročim žebljem (uporabite vžigalnik ali plinski gorilnik) naredite luknjico v sredino pokrovčka ter dna plastenke, prav tako naredite luknjice na spodnjem delu plastenke, s tem boste zgornji del plastenke fiksirali v spodnjega.
5.) Naredite zanko na žici (glej sliko; to bo služilo za obtežitev ter obešanje) ter žico potisnite skozi plastenko. Na spodnjem delu plastenke zavijte žico, tako da le-ta ne more izpasti. V plastenko natresite kroglice in zavijte pokrovček na plastenko.
6.) Na spodnji del zanke z vrvico pritrdite manjšo plastenko napolnjeno z vodo, na zgornji del zanke na žici pritrdite vrvico s katero boste veternico obesili na primeren prostor.
7.) Po želji okrasite veternico z barvami (lahko uporabite barvne lake v spreju).


Veternica se bo v vetru vrtela in zaradi kroglic v njej tudi ropotala, zato jo lahko uporabite tudi za odganjanje ptic (npr. z grozdja ipd.).

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.