Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

15. december 2010

Nevarni artikli - preproge "puzzle"

Imate doma morda kakršnokoli tovrstno preprogo? Uporabljajo jo tudi v vrtcih in v telovadnicah.

Preproge "puzzle", naj bi domnevno vsebovale kemikalijo formamid, ki se uporablja za mehčanje pene pri njihovi proizvodnji. Formamid draži kožo in je rakotvoren, v telo pa se absorbira skozi kožo ali z dihanjem.

V Belgiji so že prepovedali prodajo vseh tovrstnih izdelkov in bodo kršitelje kaznovali z 20.000 EUR globe. Zveza potrošnikov Slovenije vam svetuje, da se nakupom teh izdelkov raje izognite.

Baby Center je preproge preventivno umaknil iz prodaje, saj čakajo na rezltate preizkusov Zdravstvega zavoda Maribor.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije

2 komentar (vpiši svoj komentar):

Anonimni 17. december 2010 20:09  

Kaj pa tisti, ki takšne puzzle že imamo? Jih lahko po dveh letih uporabe vrnemo? Nam bodo trgovine to priznale kot reklamacijo? So jih dolžne vzeti nazaj?
Hvala in lp, SilvoM.

Otročarije 17. december 2010 20:48  

Na žalost še ni poziva o vračanju. Mogoče je za to še prezgodaj, saj čakajo rezultate testov. Seveda pa je potrebno vedeti, da gre za veliko različnih proizvajalcev in artiklov, kar bi oteževalo morebitno vračanje.

Lp, Otročarije

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.