Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

11. december 2010

Ustvarjamo - praskanka snežak

LIKOVNA TEHNIKA: črtna praskanka

STAROST OTROKA: 3+, podlago pripravi odrasla oseba
PRIPOMOČKI: risalni list, voščenke, valjček, črn tuš, milo ali tekočina za pomivanje posode, zobotrebec.
IZDELAVA: Podlaga 1: Risalni list poljubno odrežemo in pobarvamo z voščenkami (uporabimo lahko tudi svečo). Nato z valjčkom premažemo črn tuš v katerega smo dodali malo mila ali tekočine za pomivanje posode čez celotno površino risbe. Pustimo, da se posuši črna barva.

Nato narišemo poljubno slikico tako da praskamo z ostrim predmetom (trskami, paličicami, zobotrebci, koščki glavnika, paličicami). Nastane negativna, svetla risba na temni podlagi.

Podlaga 2: Podlago za risanje lahko pripravimo tudi tako, da jajčni rumenjak zmešamo s tempera barvo in s tako pripravljeno mešanico pobarvamo čimbolj gladek list papirja (stenski koledar). Nato z valjčkom premažemo črn tuš v katerega smo dodali malo mila ali tekočine za pomivanje posode čez celotno površino risbe. Pustimo, da se posuši črna barva. 


0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.