14. april 2008

Trgovine v avstriji Gradec (Graz) - IKEA, H&M, C&A ...

KAKO DO TRGOVIN V GRAZu:
Vožja iz Ljubljane traja približno 2 ure, prevozite pa slabih 100 km. Na poti se držite smeri Maribor, od tam naprej pa smeri Graz. Pred mejo na Šentilju si lahko kupite 10 dnevno vinjeto (7,60 EUR) za Avstrijske avtoceste (če vam ne uspe ustaviti na dveh bencinskih servisih pred mejo lahko ustavite takoj za mejo, kjer tudi prodajajo vinjete). Gradec je malo naprej od razcepa za Dunaj (Wien). Do trgovin pa pridete pri izvozu za trgovino Media Markt, ki jo vidite na desni strani avtoceste nato pa greste v krožnem križišču na Puntigam Strasse. Tam pa kar naravnost od trgovin, ki se vidijo že iz avtoceste.
V Gradcu lahko obiščete znane trgovine, za katere ste gotovo že slišali: IKEA, H&M, C&A, Toys, Media Markt... ter če nameravate graditi hišo nasproti Ikeje tudi Musterhaus park razstavo hiš (nad 20 razstavljenih hiš, ki si jih lahko ogledate tudi znotraj, slikate...).

IKEA:
Spletna stran: www.ikea.com
Trgovina Ikeja v Gradcu (Graz) se naha
ja ravno v tem trgovskem delu mesta, ki je opisan zgoraj.
V zgrnjem nadstropju lahko vidite vse razstavljene zadeve. Večino manjših artiklov lahko vzamete iz prodajnih polic in jih polagate v rumene "cekarčke", nekatere večje artikle pa imajo samo razstavljene. Na teh artiklih je napisala cena in šifra arikla, ki si jo prepišeš (svinčniki in listi so na voljo na različnih mestih prodajalne), da lahko v spodnji etaži blago vzameš iz skladišča - stalaž. Na blagajni lahko kupite tudi moder nakupovalni "cekarček", da izbrano blago odnesete domov.




IKEA Gradec (Graz)IKEA Celovec (Klagenfurt)
IKEA Vileš (Villesse)
NASLOV IKEA Einrichtungshaus Graz
Shopping Center West
Weblinger Gürtel 31
8054 Graz
IKEA Einrichtungshaus Klagenfurt
IKEAplatz 1
9020 Klagenfurt
IKEA Villesse
Via Cividale SNC
34070 Villesse
RAZDALJA (iz Ljubljane) 188 km (cca. 1 ura 59 minut) 138 km (cca. 1 ura 32 minut) 128 km (cca. 1 ura 23 minut)

10 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Prejšnji teden sem bila v Ikei in vam podam predlog - imam namreč slabo izkušnjo. Ker ne razumem nemško sem imela precej težav. Če kupujete večje kose pohištva (spalnico, sedežno, posteljo ipd.) ni napisane šifre artikla. Napišete si celoten nativ artikla, ceno, mere in stopite do prodajalca na oddeelku. Ta v v sistemu "bookira" izdelek,dobite list s šifro, izdelek plačate na blagajni in oddidete do skladišča, kjer čakate da vam pripeljejo izdelek.

Glede na to, da sem zadnjič pred skladiščem čakala 3 ure - srčno svetujem, da si najprej izberete večje kose pohištva in greste plačat na blagajno. Šele nato pojdite nakupovati manjše izdelke, katere vzamete v trgovini ali iz regalov. Prišparate čas in živce. Pa lep pozdrav vsem!

Unknown pravi ...

Sploh pa ne hodite v soboto, raje pojdite 2 uri prej iz službe med tednom, prihranili si boste veliko dobre volje, ob sobotah je namreč noro...

Tine pravi ...

Meni sploh ni jasno kako greš v AT (npr. IKEO) in kupiš celo kuhinjo? Sploh, če ne obvladaš perfektno jezika .. Saj rabiš menda nekega svetovalca? Na koncu koncev tudi prevoz, dostavo, .. Kakšne izkušnje s tem? Ali napotki mogoče?

Otročarije pravi ...

Ikeja ima tud program 3D planer, kjer zadevo izrišeš in si narediš predračun oz. že kar neko naročilo. Tako da vse elemente, letve in take zadeve vključiš v kuhinjo. Sama sem že poskusila uporabljati in je zadeva zelo enostavna.
Evo še link (malo nižje so povezave za download programa):
http://www.ikea.com/ms/de_AT/rooms_ideas/splashplanners.html

Anonimni pravi ...

Ko na Ikejinem lingu izrišeš kuhinjo, jo pošlješ na njihov e naslov. V Ikea trgovini z geslom odpreš izdelano risbo in prodajalec ti svetuje dalje ali pa na osnovi tvoje risbe naredi dokončni račun.
Prevoz je po novem do#150#km zastonj

Anonimni pravi ...

Sploh ni res ,da je vedno ob sobotah noro.Greš po 12h in je čist ok.

Anonimni pravi ...

Mene pa zanima s katerimi karticami lahko v IKEI plačuješ ( American, Diner's ipd). Ali to kdo ve?

Otročarije pravi ...

Ja plačilo je mogoče z gotovino, švicarskimi franki, evri in ameriškmi dolarji. Poleg tega sprejemajo Maestro kartice in vse glavne kreditne kartice: Visa, Eurocard / Mastercard, American Express in Diners (Vir: Spletna stran IKEJE - glej pod rubriko
Zahlungsmöglichkeiten - pomeni možnost plačila URL: http://www.ikea.com/ch/de/customerservices/faq)

Unknown pravi ...

Živjo!

Zanima me, če kdo ve, ali je Ikea v Graz-u odprta na praznik, 15.8.2009??
Hvala

Teja

Otročarije pravi ...

Pozdravljena Tajchy!

Iz Ikejine servisne strani Gradec ni ob levi strani nobenega obvestila, da bi bilo odprto.
Vir: http://www.ikea.com/at/de/store/graz/storeInfo

V Nemčiji pa je na Marijino vnebovzetje (Mariä Himmelfahrt) vseeno odprto.
Vir: http://www.ikea.com/de/de/store/ulm/activities

P.S. Na obeh povezavah poglejte levo spodaj.