20. februar 2009

Pustni krofi - recept

Sestavine za pustne krofe (12 krofov):
-1/2 kg zmesi HIT-MIX (malo brezplačne reklame - recept je povzet iz moke Hit-mix Žito)
-3,5 dag kvasa
-3,5 dag masla (ali margarine)
-2 jajci
-2 jedilni žlici ruma
-1,3 dcl mlačne vode (cca.)

Priprava:
Iz vseh sestavin zamesite testo (v kolikor imate doma aparat za peko kruha, se zelo dobro obnese program za gnetenje)
Testo naj na toplem počiva 30 minut. Testo nato razdelite na 12 kosov, pregnetite in oblikujte kroglice, ki jih odlagate na pomokano površino (prtič, pekač,...). Narahlo jih z dlanjo pritisnite navzdol. Pustite vzhajati cca. 60 minut.

Cvrtje:
V večji posodi pripravite olje. Olje je dovolj segreto, ko se ob leseni žlici (če jo odložite v olje) delajo mehurčki (pazite da olje ni prevroče, sicer se bodo krofi prehitro zapekli, notri pa bodo surovi). Krofe v olje položite tako, da gre vrhnja stran v olje. Pokrijte s pokrovko in cvrite 3-4 minute na eni strani, nato krofe obrnite in jih ponovno cvrite 3-4 minute (tokrat brez pokrovke).
Če se vam olje preveč peni dodajte vanj svež korenček (v kosu).

Ko se krofi nekoliko ohladijo jih napolnite z marmelado (uporabite brizgalnik z daljšim nastavkom).

1 komentar:

Anonimni pravi ...

kaj pa sladkor, gre zraven?