Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

31. maj 2008

Sevanje mobilnih telofonov in nosečnost

To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:
http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Sevanje%20mobilnih%20telefonov.html
otrocarije_nova_stran
Otročarije-blog | Otročarije.net | 4Mother.info

otrocarije_blog

Znanstveniki so na univerzah v Aarhusu na Danskem in v Los Angelesu v ZDA izvedli raziskavo o vplivu sevanja mobilnikov, ki jih uporabljajo nosečnice.
V raziskavi 13.000 otrok (rojenih v poznih devetdesetih letih) so ugotovili, da je imelo kar 54% otrok, kasnejše vedenske motnje (hiperaktivnost, težave v odnosih in čustvoranju), če so njihove mamice imele 2-3 klice dnevno med nosečnostjo in bile tako izpostavljene elektromagnetnemu sevanju.

Tveganje se še bolj poveča, če otroci nato še sami uporabljajo mobilnike pred sedmim letom starosti. Otroci imajo tako lahko še težave s spominom, sklepanjem, učenjem, so bolj razdražljivi in depresivni.

Vir: The independent

3 komentar (vpiši svoj komentar):

Anonimni 09. julij 2008 21:52  

In zdaj,ko so to ugotovili in me mamice pričakujemo otročka,pomeni,da bi bilo najboljše,da damo gsm aparat za teh 9 mecesec na stran in nič ne telefoniramo?

Anonimni 25. januar 2009 13:52  

Ne, ni potrebno za 9 mesecev odložiti telefono. Lahko pa si priskrbimo brezžićno slušalko in je problem rešen. Samo znjati se je treba!!

Anonimni 11. avgust 2009 12:11  

http://www.radiationtalk.com/info/bluetooth_radiation.php

sam bi se odločil za "žično slušalko", ki jo tudi redno uporabljam...

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.