Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

14. maj 2008

V Ljubljani vsi otroci v vrtcu

Ljubljanski župan Zoran Janković zagotavlja, da bo omogočena vključitev vseh prijavljenih otrok v vrtec. Nove oddelke bo odprl torej za vseh 1200 mankajočih mest. Če ne bo možna zagotovitev za vse, bodo morali starši, ki stanjejo zunaj ljubljane poiskati prostor v svoji občini.
Povečano povpraševanje po vrtcih je posledica sprejetja novele zakona o vrtcih, ki bo omogočal brezplačen vrtec za vključitev drugega in ostale otroke.
Verjetno bo tudi v ostalih občinah prišlo do podobnega problema. Občina pa mora po zakonu v 30 dneh pričeti postopek za zagotovitev novih oddelkov ali podeliti koncesijo. Več o pravicah staršev preberi tukaj.

5 komentar (vpiši svoj komentar):

Tine 14. maj 2008 10:23  

Samo matematiko je treba poštimat. Brezplačni vrtec za drugega otroka, nova oddelki, nova delovna mesta
Potem je treba zagotoviti sredstva za odprtje novih oddelkov, zagotoviti plače vzgojiteljem, pri tem pa so dohodki iz plačil vrtcev približno enaki.

Otročarije 14. maj 2008 11:17  

Tako je... podražitve se bodo še nadaljevale. Najbolj bo to teplo starše z enim otrokom :(

Anonimni 15. maj 2008 21:47  

Pa saj sami Ljubljančani nimajo toliko otrok. Stvar je v tem da 1/2 vrtcev zasedajo otroci iz drugih občin katerih starši delajo v Ljubljani in okolici in predvsem zaradi kakovosti in delovnega časa vrtcev otroke vozijo v LJ.

Anonimni 20. maj 2008 15:07  

Levo razmišljajoči se neznansko bojijo zasebnih vrtcev, ki bi edini lahko dvignili kakovost storitev in hkrati rešili problem pomanjkanja prostih mest v vrtcih. Le Slovenija in Bolgarija imata v Evropi manj od 2% zasebnih vzgojno izobraževalnih ustanov. TEMU PRIMERNA JE TUDI NIZKA KAKOVOST.

Anonimni 20. maj 2008 18:26  

Predvsem je potrebno doseč večno stopnjo zavedanja, da zakoni opredeljujejo marsikatero pravico staršem, ki pa jih občine ne spoštujejo!
Zato pišite pritožbe, preberite zakone!

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.