Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

24. oktober 2007

Dioksin in več novorojenih deklic

V Kanadski raziskavi so ugotovili, da dioksin že v majhnih količinah vpliva na spol otroka. V normalnih razmerah se je namreč rodilo 51% dečkov in 49% deklic. Kjer pa so bili starši izpostavljeni dioksinu (predvsem v mestih), pa se je rodilo 46% dečkov in 54% deklic.
Onesnaženost z dioksinom je mogoča že v razdalji 25km od njegovega izvora. Dioksin pa nastaja pri izgorevanju v tovarnah, rafinerijah in sežigalnicah odpadkov. Izpostavljenosti tej onesnaženosti se je težko izogniti, saj je mogoče te strupene kemikalije najti v majhnih količinah tudi v zraku, vodi, zemlji in nekateri hrani.


Kako so včasih (leta 1931) razmišljali o določitvi spola pa sem pisala že tukaj.

2 komentar (vpiši svoj komentar):

Anonimni 30. april 2009 17:51  

ali ni tako da moški določa spol otroka...oz njegovo seme in ne dioksin? smešno je da bi moški sp. kromosomi določili fantka z xy kromosomom dioksin oz voda, ozračje... bi ga pa spremenila v xx, torej punčko.

Anonimni 10. december 2015 21:58  

Zato ker moške semenčece pod vplivom toksina prej odmrejo je manj možnosti da Y oplodi jajčno celico

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.