Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

06. november 2007

Izlet v Štanjel


Prav lep izlet boste imeli če se boste odpravili v starodavno mestece Štanjel na Krasu.

Iz Ljubljane boste do tja rabili kakšno urico. Greste do Razdrtega in tam zavijete iz avtoceste proti Novi Gorici, pred Vipavo pa na staro cesto proti Štanjelu. Parkirajte pri pošti oz. gostilni.

Okrog gradu je peščena potka (cca 60 min s postanki), zato se lahko odpravite tudi z otroškim vozičkom (do kraške hiše vodi le zelo slaba pot, veliko pa je tudi stopnic do višje ležečega dela mesta... po malo daljših poteh pa si boste lahko ogledali skoraj vse znamenitosti).

Grad trenutno obnavljajo, vstopnine v obzidje ni.
Ogljete pa si lahko znamenitosti, ki so prikazane na sliki desno: Grad Štanjel, Cerkev sv. Daniela, Romanska ali kraška hiša, krasen Ferrarijev vrt...

Ostale izlete z otroškim vozičkom najdete tukaj.

Za povečavo klikni na sliko.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.