Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

02. november 2007

Izvorne celice

To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:
http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Izvorne%20celice%20-%20stem%20cell.html
otrocarije_nova_stran
Otročarije-blog | Otročarije.net | 4Mother.info


Pomen: Izvorne celice so najbolj regenerativne in vitalne celice v človekovem organizmu. Sposobne so samoobnavljanja, prilagoditve in intenzivne rasti, lahko se delijo v novo izvorno celico in nove 'specializirane' celice, kot so npr. živčne, kožne ali jetrne celice. Pomen izvornih celic je v njihovi sposobnosti rasti in specializacije v želeno celično tkivo. Z leti izvorne celice izgubijo svojo kakovost in vitalnost, zmanjša se tudi njihovo število. Zato je pomembno, da jih shranite tedaj, ko so na vrhuncu svoje moči. Ob rojstvu.
Uporaba:
Izvorne celice se uporablja v medicini za
zdravljenje številnih bolezenskih stanj (določene oblike levkemije, številne dedne nepravilnosti,
osteoporoza, možganski tumorji, rak jajčnikov, pljučni rak, rak mod, srčne bolezni...). Izvorne celice je mogoče shraniti in uporabiti tedaj, ko je ogroženo zdravje ali celo življenje.
Obstajata dve vrsti zdravljenja z izvornimi celicami:
- avtološko (pacient prejme izvorne celice iz njegove lastne krvi) in
- alogenično (pacient prejme izvorne celice, donirane s strani druge osebe).

Pridobivanje:
Človekovo telo ima ob rojstvu velike rezerve izvornih celic, ki se jih pridobiva iz telesnega tkiva - iz krvi v otrokovi popkovini.

Kdo to izvaja in cena:
- Neocelica 1812 € (drugi dvojček 50% popusta)
Doba shranjevanja: 20 let
- cellavie 1590 € (drugi otrok 795 €)
Doba shranjevanja: 5 let

Pomankljivosti:
1. Strokovnjaki kot pomanjkljivost izvornih celic iz popkovne krvi navajajo dejstvo, da lahko na ta način pridobimo omejen vir celic, ki samostojno zadošča kvečjemu za zdravljenje osebe z do 40 kilogrami telesne teže.
2. Prav tako je majhna verjetnost, da bi vaš otrok potreboval tak vir zdravljenja, razen če gre za dedne in naključne okvare.
3. Visoka cena.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.