Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

01. februar 2008

Vzpodbujanje čustvenega razvoja, komunikacije in gibanja (4.-6. mesec)

4.-6. mesec

Čustven razvoj:
-Otroci radi spoznavajo nove ljudi in obraze. Prepustite otroka tudi ostalim družinskim članom. Naj ga pestujejo, se mu nasmihajo in se pogovarjajo z njim.
-Pri tej starosti otrok s materjo navezuje vse tesnejši odnos, zato lahko občuti nelagodje ob neznancih. Pustite ga z ljudmi, ki jih pozna, tako se bo počutil varno.

Komunikacija:
-Rad preizkuša nove glasove, npr. cviljenje, smeh. Na glasove se bo odzval s ponavljanjem, počasi se uči komuniciranja.
-Pripravljajte ga na govor. Ponavljajte njegove glasove in se pogovarjajte z njim (npr. kaj občuti, vidi, želi)

Gibanje:
-Ker že dobro vidi svet okrog sebe, bo želel raziskovati. Ponudite mu živopisane predmete, ki se jih lahko varno dotika, z njimi udarja, jih meče, nosi v usta. Pazite na majhne predmete, saj te otrok lahko poje (nevarnost zadušitve).
-Poizkusite s posedanjem (običajno vas pri tem vodi pediater, ki ob pregledu ugotovi, če je otrokova hrbtenica že primerno razvita za občasno sedenje) in dovolite otroku, da preizkuša svoje gibalne sposobnosti na varni površini.

Oglejte si še razvoj še za ostala obdobja: Vzpodbujanje čustvenega razvoja, komunikacije in gibanja

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.