Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

12. avgust 2008

Nosečnost po tednih - 14. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


14. teden
-velikost: 8,7 cm, -teža: 43 g
-razvoj: Otrok je že zmožen ritmično premikati roke in noge. Oči in ušesa se razijajo naprej, vrat raste, otrokova brada pa ne bo več dolgo nagnjena na prsni koš.
Vaš otrok bo naslednjih 8 tednov potreboval veliko kalcija za otrditev kosti, zato se priporoča uživanje mleka in mlečnih izdelkov.
Če je vaša želja po poslušanju dojenčka v trebuščku velika si lahko kupite tudi napravo za poslušanje - Angelsounds (omogoča poslušanje: kolcanja, brcanja in šibkih zvokov bitja otrokovega srca). Bitje srca bo previril tudi vaš ginekolog skoraj pri vsakem obisku, zato naprava še zdaleč ni nujen pripomoček.
-mamica: Nosečniški hormoni so se stabilizirali, počutile se boste bolje, imele boste več energije. Kljub temu pa lahko občutite zaprtje, saj bo vaša maternica čedalje bolj pritiskala na črevo.
Ginekolog vam bo pri drugem pregledu že izmeril višino maternice (meri se od vrha sramne kosti do vrha maternice). Na prsih in prsnem kolobarju boste lahko že opazile pigmente spremembe.
Če želite iti samoplačniški pregled nuhalne svetline, ki se izvaja med 11.-14. tednom nosečnosti je ta teden zadnja možnost.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.