Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

18. avgust 2008

Nosečnost po tednih - 16. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


16. teden
-velikost: 11,6 cm, -teža: 100 g
-razvoj: Otrokova ušesa niso še popolnoma razvita, čeprav se že odziva na zvoke. Prav tako začenja premikati oči.
-mamica: V tem tednu boste morda občutile (še posebno tiste bolj suhe ženske) gibanje otroka kot dviganje milnih mehurčkov ali kot metulja krilca. Morda boste sprva v dvomih, da gre morda za premike v črevesju, v poznejših tednih pa boste zagotovo čutili kaj je vaš otročiček. Nekatere nosečnice boste prve gibe občutile morda šele v 20.-22. tednu.
V 16. tednu se opravi pri nekaterih nosečnicah tudi pregled amniocenteza (ali horionska biopsija). To je kromosomski pregled, ki se opravi pri nosečnicah pri katerih obstaja večja verjetnost genetskih napak ter kromosomskih nepravilnosti. Pregled stane okoli 1000 EUR, po 37. letu pa je priporočljiv in tudi brezplačen.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.