Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

13. avgust 2008

Nosečnost po tednih - 15. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


15. teden
-velikost: 10,1 cm, -teža: 70 g
-razvoj: Otročiček že morda sesa palec, njegove kosti postajajo trše. Kožo na telesu ima še zelo tanko in se skoznjo vidijo krvne žile. Otrokovo telo pričnejo prekritvati tanke dlačice (puh), ki bodo rasle do 26. tedna. Vaš otrok morda v trebuhu že kolca, kar boste bolj občutile v kasnejših obdobjih nosečnosti. V tem obdobju je že mogoče s pomočjo ultrazvoka ugotoviti tudi otrokov spol. Ta bo morda viden že pri pregledu z nuhalno svetlino, ki ga boste morda opravile med 11.-14. tedna nosečnosti.
-mamica: V prvem trimesečju so bili obiski stranišča pogostejši, kot bodo v tem trimesečju. Od vrha trebuha do sramne kosti se vam lahko pojavi temna navpična črta imenovana linea negra, ki po porodu izgine.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.