Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

25. maj 2009

Izdelava lesene leskove piščalke

Svojemu otroku lahko izdelate zanimivo glasbilo, ki so ga včasih izdelovali pastirji, ko so pasli živino na travnikih. Starejše otroke naučite, da si bodo piščalko znali izdelati sami.

Piščalko iz leskove veje (lahko uporabite tudi kak drug les; npr. vrbo, jesen, kostanj) lahko izdelate spomladi, ko se po lubju pretaka največ hranilnih sokov. Pravimo, da je takrat les muževen.
Piščalka se ne sme izsušiti, saj v tem primeru iz nje ne boste več izvabili prijetnega žvižga (da bi to preprečili jo vsakih nekaj dni namočite v vodi).


Zvok lesene piščalke lahko predvajate s klikom na gumb Play:

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.