Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

10. september 2008

Nosečnost po tednih - 18. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


18. teden
-velikost: 14,2 cm, -teža: 190 g
-razvoj: Otrok v tem tednu lahko izvaja zvočne vibracije. Oblikujejo se mu prstne konice, oči gledajo bolj naprej. Otroku začne v črevesju nastajati prvo blato (mekonij). Pri dečkih se prične razvijati žleza obsečnica (prostata).
Otrok lahko v tem obdobju v trebuhu že kolca, kar boste občutile kot sunke v določenih časovnih razmakih.
-mamica: Pojava vrtoglavice in omotičnosti sta v obdobju nosečnosti normalen pojava, seveda če nista prepogosta. Vzrok je občasno nizek pritisk.
Vaša maternica je še vedno v višini pod popkom. Občutite jo lahko tako da ležete na hrbet. Nato pa greste počasi po trebuhu z pritisnjeno dlanjo od prsi navzdol do popka. Maternica se začne tam, kjer zatipate vodoravno trši del trebuha (kot nekakšna pregrada). Mogoče se vam bo zdelo to pretežko, lahko pa za pomoč povprašata ginekologa.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.