Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

12. september 2008

Nosečnost po tednih - 20. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


20. teden
-velikost: 16,4 cm, -teža: 300 g
-razvoj: Otrok se že lahko odziva na gibe svetilke po vašem trebuščku. Pridobati prične ritem spanja, ki bo podben novorojenčkovemu spanju. Otroku pričnejo rasti lasje. Pri deklicah pa se prične razvijati maternica.
-mamica: Ste na polovici nosečnosti. Vaša maternica je dosegla višino popka. Popek se lahko že nekoliko izboči in po trebuhu se lahko pojavi (že od 15. tedna) temna navpična črta imenovana linea negra, ki po porodu izgine.
Pridobivanje teže bo naglo naraščalo, skrbite za zdravo in uravnoteženo prehrano. V tem ali naslednjem tednu bo vaš ginekolog izvedel podrobnejši pregled ploda - morfologijo.
Pri seronegativnih ženskah se opravi presejalni test na okužbo s povzročiteljem toksoplazmoze v nosečnosti ob prvem pregledu, in če je ta negativen, še v 20. in 36. tednu nosečnosti.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.