Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

26. september 2008

Nosečnost po tednih - 25. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


25. teden
-velikost: 34,6 cm, -teža: 660 g
-razvoj: Oblikovati se prične struktura hrbtenice - 33 vretenc, 150 sklepov med vretenci in 1000 vezi. Razvijati se prično krvne žile v pljučih, odprejo se otrokove nosnice. Torej to je zelo razvojni teden.
-mamica: Morda se boste počutile da vaš trebušček izgleda kot da imate notri "nogometno žogo". Vaša maternica je že precej zrasla, zato vas verjetno že pritska ob hrbtišče in medenico. Ponoči lahko tudi zaradi teh pritiskov slabše spite in seveda zaradi večkratnega obiska straniščne školjke. Ponoči večkrat zamenjajte bočni položaj ležanja (levo, desno) in podložite si trebušček z drobno blazinico. Če se počutite utrujeni si dodatno popoldne vzamite krajši počitek. Bodite pa pozorne da se izogibate ležanju na trebuhu, čeprav vam je včasih najbolj ustrezal. Tudi ležanje na hrbtu ni najbolj priporočljivo, najbolje je torej da spite na boku.
Roka vašega partnerja bo v tem obdobju že lahko občutila premike otroka v vašem trebuščku.

Video (25. - 28. teden)

1 komentar (vpiši svoj komentar):

natasa 14. junij 2009 10:38  
Avtor je odstranil ta komentar.

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.