Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

29. september 2008

Nevarni artikli - športni voziček Jane

Na trgu se poleg nevarnih prehrabenih izdelkov in igrač pojavi tudi kakšna nevarna otroška oprema, kot je voziček Jane Rocket. Na ramenskih blazinicah, ki so pritrjene na pasove vozička so namreč odkrili prisotnost ftalatov.
Ftalati (estri ftalne kisline) so skupina snovi, ki se v proizvodnji polivinil klorida (PVC) uporabljajo za izboljšanje elastičnih lastnosti plastičnih mas.

Zveza potrošnikov Slovenije poziva, da takšen voziček prenehate uporabljati oz. da vrnete blazinice uvozniku (APOLLO d.o.o., Svetinci 35, Destrnik), ki vam jih bo zamenjal za nove.

Na strani Zveze potrošnikov Slovenije pa si oglejte še ostale odpoklice prehrane, igrač in opreme.
Povezava: Odpoklici nevarnih izdelkov v letu 2008

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.