Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

11. september 2008

Nosečnost po tednih - 19. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


19. teden
-velikost: 15,3 cm, -teža: 240 g
-razvoj: Otrokovo kožo prekriva puh (bele dlačice), ki otroka ščiti pred vplivom plodovne vode. Posteljica (placenta) še naprej raste in hrani otroka.
Če pričakujete dvojčke ste trenutno nekje na polovici nosečnosti.
-mamica: Opazile boste morda kakšne kožne spremembe, ki so hormonskega značaja in bodo po porodu izginile. Pojavijo se lahko lise na obrazu, srbeča in suha koža. Še posebno bodite pozorne na kožo trebuha, prsi, stegen in zadnjice. V obdobju nosečnosti posvetite tem predelom posebno skrb z losjoni, kremami in olji. Na koži lahko kljub dobri oskrbi nastanejo strije (pretrgana vlakna kolagena in elastina, ki se pojavijo sprva kot rdeče, kasneje pa svetlo obarvane proge).
Če še niste boste morda v tem obdobju začutili boste gibanje otroka. Nekatere "bolj suhe" mamice lahko to občutijo že v obdobju od 16. tedna nosečnosti, druge - predvsem prvorodke pa kasneje nekje do 20.-22. tedna. Gibanje boste občutile kot dviganje milnih mehurčkov ali kot metulja krilca. Morda boste sprva v dvomih, da gre morda za premike v črevesju, v poznejših tednih pa boste zagotovo čutili kaj je vaš otročiček.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.