22. september 2008

Nosečnost po tednih - 23. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:






23. teden

-velikost: 28,9 cm, -teža: 501 g
-razvoj: Otrok je že dosegel težko pol kilograma. Pridobivanje na teži se nadaljuje. Če bi se otrok rodil sedaj bi imel le nekaj možnosti za preživetje, bolje pa je da še počaka vsaj do 32. tedna, ko bodo pljučka dovolj razvita.
-mamica: Vaš otrok ima še veliko prostora za gibanje, zato verjetno že dobro občutite njegovo brcanje in premikanje po maternici. Če so gibi res intenzivni bo očka morda že lahko občutil na koži trebuha gibanje otroka.

6 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Pri nas je očka že v 19. tednu začutil rahle gibe na koži trebuščka. zdaj v 22-23 tednu so bolj intenzivnejši in se jih bolje čuti in pa tudi opazi če si pozoren:)

Otročarije pravi ...

Ja pri malo bolj suhih mamicah se lahko čuti tudi pred 23. tednom. Očaka naj kar pridno boža trebušček :)

Anonimni pravi ...

jaz sm čutila prve metuljčke pr 19em tednu, sedaj sem v 23.tednu in že od 20 tedna pošteno brca

Anonimni pravi ...

jaz sem tud prve rahle brce začlutla v 20 tednu, od 21 tedna pa so že tako močne, da jih čuti tudi bodoči očka. sem v 22 tednu.

Anonimni pravi ...

jaz sem svojega četrtega otročka čutila že pred 18. tednom. zdaj, ko sem v 24. tednu, pa je vidno pravo valovanje po trebuhu ( kot v kakšnem ZF filmu)

Anonimni pravi ...

pri nas je bodoči očka začutil gibe tudi že v 20.tednu, pa opazijo se že tudi :) sem pa sedaj v 22.tednu in vsak dan bol pošteno brca :) :)