Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

16. julij 2008

Nosečnost po tednih - 1. in 2. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


1. - 2. teden
Od prvega dne zadnje menstruacije se prične štetje vaše nosečnosti, kljub temu, da še ni nastopilo spočetje otroka. To se zgodi v času ovulacije (12-16 dni pred naslednjo menstruacijo).
Marsikatera bodoča mamica ima probleme z določitvijo tedna nosečnosti. Pomemben je torej datum zadnje menstruacije od katere se šteje nosečniška starost ali gastracijska starost (ang. gestational age), kljub temu da se v prvi dveh tednih ni dogajalo še nič posebnega.

-velikost: otrok še ni spočet
-razvoj: otrok še ni spočet
-mamica: v času načrtovanja otroka pričnite jesti zdravo hrano, ne pijte alkohola, ne kadite, ne jemljite zdravil, začnite jemati folno kislino (tablete Tifol ali Elevit), ki znižuje možnost nepravilnega razvoja hrbtenice otroka.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.