Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

25. julij 2008

Nosečnost po tednih - 11. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


11. teden
-velikost: 4,1 cm, -teža: 7 g
-razvoj: Od tega tedna dalje zarodku (ang. embryo) rečemo plod (ang. fetus). Sedaj se pričenja obdobje hitre rasti ploda. Najbolj krično obdobje za plod je nekako mimo. V tem ali naslednjem tednu bo pričela cirulirati kri med otrokom in maternico - posteljica prične funkcionirati. Vaš otrok dobi zasnove zob, nohtov in las.
-mamica: Morda se vas bo začelo v tem obdobju skrbeti pridobivanje teže. Količina krvi se vam bo v obdobju nosečnosti povečala za okorog 50%, prav tako bo v telesu več tekočine in tkiva, ki bo otroku pomaga pri pravilni rasti. Odveč je torej razmišljati o hujšanju, potrebna je le zdrava in uravnotežena prehrana.
Ta teden je že možen samoplačniški pregled nuhalne svetline, ki se izvaja med 11.-14. tednom nosečnosti.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.