Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

22. julij 2008

Nosečnost po tednih - 8. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


8. teden
-velikost: prib. 1,6 cm -teža: 1 g
-razvoj: Začnejo rasti očesne veke (dokler se rast vek ne konča so oči odprte) in ušesa pričnejo dobivati obliko. Razvije se možganski privesek, začnejo se oblikovati prsti, roke rastejo in vidna postanejo zapestja in komolci. Srce naredi okoli 150 udarcev v minuti (pri odraslem človeku je normalen srčni utrip od 60-100 udarcev v minuti).
-mamica: Občutite lahko jutranjo slabost (običajno mine ob koncu prvega tromesečja). Jejte večkrat in majhne obroke. Ker vaša maternica raste lahko občasno začutite krče v spodnjem delu trebuha. Tiste, ki imate probleme zaradi zaprtosti popijte kakšen kozarec Donata.
Novico o nosečnosti še malo ohranite zase in za svojega partnerja. Tveganje za spontani splav je še vedno kar visoko.
V obdobju med 8. in 21. tednom nosečnosti, obstaja nevarnost poškodbe ploda, če se nosečnica okuži z virusom noric - vodnih koz (če bolezni še ni prebolela v otroštvu).

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.