Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

19. julij 2008

Nosečnost po tednih - 5. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


5. teden (3 tedni po spočetju)
-velikost: 1,5 mm
-razvoj: embrio je razdeljen v tri sloje - zgornji sloj z nevralno cevjo, srednji sloj razvoj krvnega sistema in srca (srčni utrip pri 21-22 dneh) ter notranji sloj iz katerega se bodo kasneje razvila pljuča, črevesje in sečni mehur.
-mamica: potrebna je skrb za zdravje. Izogibajte se infekcijam in drgim dejavnikom kot so cigarete, alkohol, zdravila, kemikalije in mamila. Razvijajoči embrijo je najbolj ranljiv v obdobju od 3.-8. tednov po spočetju (to je 5. - 10. teden od zadnje menstruacije - t.i. nosečniška starost).
Vaše dojke že pričenjajo biti polnejše in bolj občutljive.

Video (5. - 8. teden)

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.