Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

20. julij 2008

Nosečnost po tednih - 6. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


6. teden
-velikost: krajši od 6 mm
-razvoj: Rast možganov, oblikovanje oči in ušes, oblikovanje ust, pod usti sta dve gubi, ki kasneje postaneta vrat in čeljust, srce že začenja črpati kri.
-mamica: Nekatere podzavestno čutijo, da so noseče, druge pa naredijo nosečnostni test, ki naj bi pokazal nosečnost že v 4. tednu (1 dan po zaostali menstruaciji). Verjetno vas že mučijo prve jutranje slabosti, morda celo bruhanje, glavobole, zaprtje...
Nekatere boste morda ime probleme s trebušnimi krči, ki so značilni v prvem trimesečju, zaradi hitre rasti maternice. Za oblažitev teh težav in kasnješe otrditve trebuha se priporča dnevno eno šumečo tableto Magnesol (dobite jih v lekarni brez recepta). Pri večjih težavah vam bo ginekolog morda predpisal na recept tudi še Buscopan ali Dabroson.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.