Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

06. oktober 2008

Nosečnost po tednih - 26. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


26. teden
-velikost: 35,6 cm, -teža: 760 g
-razvoj: V prejšnejm tednu so se začele razvijati krvne žile v pljučih, v tem tednu pa so se začeli razvijati pljučni mehurčki. Pljuča pričnejo proizvajati v notranjosti snov, ki omogoča da se pljuča med dihanjem razširijo. V možganih pričnejeta delovati centra za vid in sluh.
-mamica: Če občasno začutite da se je vaša meternica zategnila in nato sprostila so to verjetno takoimenovani Braxton-Hicksonovi popadki (ang. "Braxton Hicks" Contractions). To so normalni, običajno neboleči krči, ki so podobni menstrualnim in se zgodijo v neenakomernih razmikih. Proti bolj pogostim krčem in otrdevanju trebuha ginekolog predlaga jemanje šumečih tablet Magnesol ali celo predpiše z receptom tablete Buscopan. Posvetujte se torej z vašim ginekologom ter mu opišite vaše težave.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.