Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

07. oktober 2008

Nosečnost po tednih - 29. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


29. teden
-velikost: 38,6 cm, -teža: 1153 g
-razvoj: Velikost dojenčkove glave je sedaj v proporcionalnem razmerju z velikostjo ostalih delov telesa. Maščoba se še naprej kopiči pod kožo. V tem tednu možgani že lahko nadzorujejo primitiveno dihanje in nadzorujejo telesno temperaturo. Otrok postane občutljiv na svetlobo, zvok, okus in vonj.
-mamica: Morda vam bodo začele zatekati noge in roke, poskrbite za manjši vnos soli v telo. Zatekanje in ostale nosečniške težave omenjene tudi v 28. tednu bodo prisotne vse do poroda, nekatere pa lahko ostanejo tudi po porodu (npr. hemeroidi).

Video (29. - 32. teden)

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.