Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

07. oktober 2008

Nosečnost po tednih - 28. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


28. teden
-velikost: 37,6 cm, -teža: 1005 g
-razvoj: Prezgodaj rojeni otrok bi v tem tednu že imel možnosti za preživetje, čeprav bi verjetno imel težave z dihanjem. Dvojčki rojeni v tem tednu imajo približno 90% možnosti za preživetje.
-mamica: Začenja se torej zadnje tretje trimesečje, katerega lahko spremljajo krči v nogah, hemeroidi, krčne žile, srbeča koža, otekanje, zgaga, slaba prebava, bolečine v križu...
Iz prsi vam bo v tem obdobju morda že začela rumeno-bela snov imenovana kolostrum, ki bo kasnejša hrana za otroka. Priskrbite si vpojne blazinice za dojenje.
V tem tednu boste pri svoji ginekologinji RhD negativne mamice dobile injekcijo IgG anti-D.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.