Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

14. oktober 2008

Nosečnost po tednih - 34. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


34. teden
-velikost: 45 cm, -teža: 2146 g
-razvoj: Zaradi pomanjkanja prostora v trebuhu se otrok v maternici težje giblje. Otrok v maternici se že obnaša kot novorojenček. Ko je buden ima odprte oči in ko spi ima oči zaprte. Otroku se razvija imunost na blage okužbe.
-mamica: Če občasno začutite da se je vaša meternica zategnila in nato sprostila so to verjetno takoimenovani Braxton-Hicksonovi popadki (o katerih smo pisali že v 26. tednu). To so normalni, običajno neboleči krči, ki so podobni menstrualnim in se zgodijo v neenakomernih razmikih.
Preberite si kaj o dojenju in se pripravite nanj (poskrbite za dovolj vpojnih blazinic, kremo Bepanthen ali Lanolin za primer razpokanih bradavic ter nastavke za dojenje, če imate bradavice vdrte).

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.