Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

07. oktober 2008

Nosečnost po tednih - 27. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


27. teden
-velikost: 36,6 cm, -teža: 875 g
-razvoj: Plod ima sedaj odprte oči, modre šarenice (neglede na kasenjšo barvo oči) ter odprti nosnici.
Pri novorojenčku kožo pogosto prekriva sirasta maz (vernix caseosa), ki se tvori prav v tem tednu (27. tednu nosečnosti) ter po 40. tednu nosečnosti izgine. Prenošenčki (otroci rojeni po 42. tednu nosečnosti) imajo zaradi odsotne siraste mazi navadno suho in raskavo kožo.
-mamica: Konec tega tedna se končuje drugo trimesečje. Lahko se počutite zasople, saj je vaša maternica blizu reber in se zato vaša pljuča ne morejo v celoti razširiti. Vaš dojenček pa bo vseeno dobil dovolj kisika, saj za to poskrbijo hormoni, ki so pospešili obtočni sistem.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.