Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

15. oktober 2008

Nosečnost po tednih - 36. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


36. teden
-velikost: 47,4 cm, -teža: 2622 g
-razvoj: Še 4 tedne do odhoda v porodnišnico. Vaš otročiček je že skoraj pripravljen. Možnost poroda se s tedna v teden stalno povečuje.
-mamica: Sedaj bodo vaši obiski pri ginekologu pogostejši. Pred pregledom boste vsakič opravile še CTG preiskavo (kardiotokografijo), s katero se grafično prikaže tako popadke, kot tudi plodove srčne utripe.
Da vas ne bo prehitel porod je čas, da si pripravite domačo opremo za prihod dojenčka, torbo za v porodnišnico in opremo za odhod iz porodnišnice.
Pri seronegativnih ženskah se opravi presejalni test na okužbo s povzročiteljem toksoplazmoze v nosečnosti ob prvem pregledu, in če je ta negativen, še v 20. in 36. tednu nosečnosti.

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.