Domov | Vsebinska stran OTROČARIJE.NET Bodi obveščen ikona Dodaj med priljubljene (CTRL+D)

13. oktober 2008

Nosečnost po tednih - 32. teden


To vsebino lahko najdete na novem spletnem mestu Otročarije.net:


32. teden
-velikost: 42,4 cm, -teža: 1702 g
-razvoj : Do 32. tedna nosečnosti se ob grozečem prezgodnjem porodu injicira sintetični stresni hormon Deksametazon (Dexamethason) za razvoj pljuč (nosečnica dobi injekcijo za razvoj pljuč otroka če ji grozi morebitni prezgodnji porod). Torej sedaj nastopa obdobje ko ta poseg ne bo več potreben ob intenzivni negi novorojenca, saj so njegova plučka že dovolj razvita.
-mamica: V tem tednu (ali prej) vam bo ginekolog izdal potrdilo o predvidenemu datumu porada, ki bo potrebno za uveljavljanje starševskega dopusta in zavitka ob rojstvu otroka. Poleg tega po izdal še napotnico za sprejem v porodnišnico in prevoz do porodnišnice z reševalnim vozilom.
Priskrbite si zavitek ob rojstvu otroka, ki ga izberete (Zavitek A in Zavitek B) ali kar sestavite po svojih željah (Zavitek e) na speltni strani Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve Novorojenček. Odločite pa se lahko tudi za denarno nadomestilo, ki vam ga nakažejo na vaš transakcijski račun (v l. 2008 znaša to 250,26 EUR).

0 komentar (vpiši svoj komentar):

Kontakt

Email - otrocarije@yahoo.com
© Otročarije 2007-2016
Celotna vsebina tega bloga (slike, tekst, tabele, izračuni,...) je avtorsko zaščitena in je brez dovoljenja avtorja (uredništvo Otročarije) ni dovoljeno uporabljati.
Vsako kršitev bo avtor kazensko ter odškodninsko preganjal.

Priljubljene objave

Arhiv

  © Otročarije 2007-2015

Nazaj na VRH  

Naša spletna stran uporablja piškotke, zato, da lahko razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. Uporabljamo tudi piškotke oglaševalskih partnerjev Httpool in Adpartner, ki analizirajo vaše vedenje na spletnih straneh in vam dostavljajo personalizirane oglase. Več o posameznih piškotkih si lahko preberete tu.